Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Interim finance specialist overheid

Een interim finance specialist overheid is een professional die gespecialiseerd is in financiële taken en opdrachten binnen de overheidssector. Benieuwd wat een interim finance specialist overheid nog meer doet? Lees hieronder meer of neem contact met ons op.

Interim finance specialist overheid

Deze professionals zijn gespecialiseerd in financiële taken en opdrachten binnen de overheidssector. Deze specialist heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van financieel management, budgettering, rapportage en compliance. De rol bestaat eruit om tijdelijk financiële projecten aan te pakken binnen overheidsorganisaties. Dit kan variëren van het optimaliseren van financiële processen tot het implementeren van nieuwe systemen en het bieden van strategisch advies.  

Ben je op zoek naar een betrouwbare interim finance specialist overheid die jouw organisatie kan ondersteunen of ben je een interim finance specialist die opzoek is naar een opdracht? Neem contact op met Jeroen de Wit, Senior consultant bij Kodros en is bereikbaar op 06-41167058 en per mail jeroendewit@kodros.nl of plan een afspraak in op onze website.

Taken en verantwoordelijkheden van een interim finance specialist overheid

Een interim finance specialist overheid heeft expertise op het gebied van financieel management en kan helpen bij het beheren en optimaliseren van de financiële processen van overheidsinstanties. De taken en verantwoordelijkheden zijn divers en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van de organisatie. Hieronder worden enkele veelvoorkomende taken beschreven: 

  • Financieel advies: Je bent verantwoordelijk voor het geven van financieel advies aan de overheidsinstanties waarvoor je werkt. Je analyseert de huidige financiële situatie, identificeert problemen of inefficiënties, en komt met strategische oplossingen om deze aan te pakken. 
  • Budgettering en planning: Als professional help je bij het opstellen en beheren van budgetten voor verschillende projecten of afdelingen binnen de overheid. Dit omvat het maken van financiële prognoses, het monitoren van uitgaven, het identificeren van mogelijke besparingsmogelijkheden en het adviseren van het management over financiële doelstellingen. 
  • Financiële rapportage: Een andere belangrijke verantwoordelijkheid is het opstellen van financiële rapportages. Je zorgt ervoor dat de rapportages voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, en je presenteert deze aan het management om inzicht te geven in de financiële prestaties van de organisatie. 
  • Risicobeheer: Als laatste help je bij het identificeren en beheren van financiële risico’s binnen de overheidssector. Je ontwikkelt beleid en procedures om risico’s te minimaliseren, voert regelmatig audits uit en adviseert over mogelijke maatregelen om de financiële stabiliteit te waarborgen. 

Voordelen van het inhuren van een interim finance specialist overheid

Diepgaande kennis van overheidsfinanciën;

Je beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van overheidsfinanciën. Ze begrijpen de complexe financiële regelgeving en procedures die specifiek zijn voor de publieke sector. Dit stelt hen in staat om effectief te werken binnen de gestelde richtlijnen en wetten, waardoor ze waardevol advies kunnen geven aan de organisatie.

Tijdelijke ondersteuning bij projecten en piekperiodes

Soms is er behoefte aan extra financiële ondersteuning tijdens drukke periodes of bij specifieke projecten. Het inhuren van een interim professionals biedt flexibiliteit en zorgt ervoor dat de organisatie snel kan inspelen op deze behoefte. Deze specialisten kunnen bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van begrotingen, het uitvoeren van financiële analyses of het implementeren van nieuwe financiële systemen.

Objectieve en frisse blik

Ook brengt een professional vaak een objectieve en frisse blik met zich mee. Ze zijn niet direct betrokken bij de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie, waardoor ze met een onafhankelijke kijk naar de financiële processen kunnen kijken. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en verbeteringen in de financiële strategieën en procedures. 

Bij Kodros hebben wij veel ervaring met het plaatsen van interim finance specialisten overheid. Benieuwd naar de ervaringen van de overheidsorganisaties of van de professionals, neem een kijkje op LinkedIn, Instagram, of onze website.

Conclusie

Een Interim finance specialist overheid is een waardevolle professional die gespecialiseerd is in financiële taken binnen de overheidssector. Ze bieden financieel advies, helpen bij budgettering en planning, zorgen voor financiële rapportage en beheren risico’s. Het inhuren van een interim finance specialist overheid biedt organisaties diepgaande kennis van overheidsfinanciën, flexibele ondersteuning tijdens drukke periodes en een objectieve blik op financiële processen. 

Wil je bekijken wat Kodros voor jou als organisatie of als professional kan betekenen? Neem contact op met Jeroen de Wit, Senior consultant bij Kodros en is bereikbaar op 06-41167058 en per mail jeroendewit@kodros.nl of plan een afspraak in op onze website.   

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?