Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Interim Finance Professional

Bent u op zoek naar een tijdelijke financiële expert die uw organisatie kan ondersteunen bij complexe financiële vraagstukken? Dan is een interim finance professional de perfecte oplossing. Met hun brede kennis en ervaring zijn zij in staat om snel en effectief in te springen op uw specifieke behoeften. 

Opzoek naar een interim finance professional of opzoek naar een opdracht om aan de slag te gaan als interim finance professional? Neem een kijkje op onze website of neem direct contact met ons op.

Interim Finance Professional: Taken en Verantwoordelijkheden

Taken van een Interim Finance Professional 

Er zijn verschillende taken die je moet kunnen uitvoeren. Enkele van deze taken zijn: 

 • Het opstellen en analyseren van financiële rapportages; 
 • Het beheren en controleren van budgetten; 
 • Het uitvoeren van financiële analyses en prognoses; 
 • Het adviseren van het management over financiële beslissingen; 
 • Het optimaliseren van financiële processen; 
 • Het waarborgen van de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van financiën; 
 • Het assisteren bij het opstellen en monitoren van de jaarlijkse begroting; 
 • Het identificeren en implementeren van kostenbesparende maatregelen. 

Verantwoordelijkheden van een Interim Finance Professional 

Naast de taken die je zal uitvoeren, heb je ook verschillende verantwoordelijkheden. Deze omvatten onder andere: 

 • Het waarborgen van de financiële stabiliteit en gezondheid van een organisatie; 
 • Het tijdig rapporteren van financiële resultaten aan het management; 
 • Het identificeren en beheren van financiële risico’s; 
 • Het onderhouden van contacten met externe partijen zoals accountants en belastingadviseurs; 
 • Het begeleiden en coachen van medewerkers binnen de financiële afdeling; 
 • Het bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van financiële strategieën. 

Kan jij goed deze taken vervullen bij een gemeente? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

 

Interim Finance Professional: Voordelen

Een interim finance professional is een ervaren financieel specialist die beschikbaar is voor tijdelijke projecten of vervanging van cruciale posities binnen uw organisatie. Of het nu gaat om het optimaliseren van uw financiële processen, het opstellen van budgetten en forecasts, of het analyseren van financiële resultaten, jij biedt de expertise die nodig is om uw doelen te bereiken. 

Met hun flexibele inzetbaarheid kunnen ze snel inspelen op veranderingen binnen uw organisatie. Of het nu gaat om een overgangsperiode na een fusie of reorganisatie, het implementeren van nieuwe systemen of software, of het begeleiden van een herstructurering, zij zorgen voor stabiliteit en continuïteit in uw financiële afdeling. 

Daarnaast brengen interim finance professionals frisse ideeën en nieuwe perspectieven met zich mee. Door hun ervaring met verschillende organisaties en sectoren kunnen zij creatieve oplossingen bieden voor complexe financiële vraagstukken. Daarnaast zijn zij gewend om in een hoog tempo te werken en snel resultaten te behalen, waardoor uw organisatie direct profiteert van hun expertise. 

Verder is het inhuren van een interim finance professional ook kostenefficiënt. U hoeft geen langdurige contracten af te sluiten of vaste salarissen te betalen. U betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren, waardoor u flexibel kunt inspelen op de behoeften van uw organisatie. Dit maakt het ook mogelijk om specifieke expertise in huis te halen voor een kortere periode, zonder langdurige verplichtingen. 

Ben jij overtuigd van de voordelen? Neem direct contact met ons op of bel Nancy 085 250 03 42.

Interim Finance Professional: Eisen

Er zijn bepaalde eisen waaraan deze persoon moet voldoen. Of je nu een tijdelijke vervanging nodig hebt voor een financiële functie binnen jouw organisatie of extra ondersteuning wilt bij projecten of piekperiodes, het is belangrijk om de juiste persoon te vinden die aan jouw specifieke behoeften kan voldoen. 

 • Analytisch en probleemoplossend vermogen: Een goede finance professional moet beschikken over sterk analytisch en probleemoplossend vermogen. Ze moeten in staat zijn om complexe financiële gegevens te analyseren, trends te identificeren en nauwkeurige prognoses te maken. Daarnaast moeten ze in staat zijn om problemen snel te herkennen en effectieve oplossingen te vinden. 
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving: Up-to-date blijven met de nieuwste wet- en regelgeving op het gebied van financiën is erg belangrijk. Ze moeten bekend zijn met nationale wetgeving en ervoor zorgen dat jouw organisatie voldoet aan alle wettelijke vereisten. Dit helpt mogelijke risico’s te minimaliseren en zorgt voor een solide financiële basis. 
 • Ervaring met financiële software: Een goede interim finance professional moet bekend zijn met verschillende financiële softwarepakketten, zoals boekhoudsystemen en ERP-systemen. Ze moeten in staat zijn om deze systemen effectief te gebruiken en te beheren, om zo de efficiëntie en nauwkeurigheid van de financiële processen binnen jouw organisatie te waarborgen. 
 • Communicatieve vaardigheden: Een succesvolle interim finance professional moet over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikken. Ze moeten in staat zijn om complexe financiële concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen aan niet-financiële collega’s. Daarnaast moeten ze ook goed kunnen samenwerken met andere teams en stakeholders binnen de organisatie. 
 • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Tenslotte is flexibiliteit en aanpassingsvermogen essentieel voor een interim finance professional. Ze moeten snel kunnen schakelen tussen verschillende taken en projecten, en zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderende werkomstandigheden. Dit stelt hen in staat om effectief bij te dragen aan de financiële doelstellingen van jouw organisatie, zelfs tijdens onzekere tijden. 

Voldoe jij aan deze eisen en wil je aan de slag bij een gemeente? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42

.

Afsluitend

Een interim finance professional is de ideale oplossing voor organisaties die behoefte hebben aan tijdelijke financiële ondersteuning bij complexe vraagstukken. Met hun brede kennis en ervaring kunnen zij snel en effectief inspelen op specifieke behoeften. Ze hebben een breed scala aan taken, zoals het opstellen van financiële rapportages, budgetbeheer en advisering van het management. Daarnaast dragen ze verantwoordelijkheid voor de financiële stabiliteit van de organisatie, het beheren van risico’s en het ontwikkelen van strategieën. 

Het inhuren van een interim finance professional biedt vele voordelen. Ze zorgen voor stabiliteit en continuïteit in de financiële afdeling, brengen frisse ideeën en nieuwe perspectieven met zich mee, werken snel en resultaatgericht, en zijn kostenefficiënt omdat u alleen betaalt voor de gewerkte uren. 

Bij het zoeken naar een interim finance professional zijn er bepaalde eisen waaraan zij moeten voldoen, zoals analytisch vermogen, kennis van wet- en regelgeving, ervaring met financiële software en goede communicatieve vaardigheden. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn ook cruciaal om effectief te kunnen bijdragen aan de financiële doelstellingen van uw organisatie. 

Ben je geïnteresseerd om aan de slag te gaan als interim finance professional? Bekijk dan hier onze vacatures. Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?