Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Het verhaal van een Adviseur

Onze adviseur Ria werkt sinds oktober 2022 bij Kodros en neemt je graag mee in haar werkervaring als gedetacheerde binnen de gemeenten. Nieuwsgierig geworden naar wat zij te vertellen heeft? Op deze pagina neemt ze jou mee in haar verhaal. 

Ria Davelaar

Financieel Adviseur

Mijn naam is Ria Davelaar. Mijn professionele reis begon bij het MKB, waar ik verschillende rollen vervulde binnen finance en control. Na veertien jaar besloot ik de overstap te maken van profit naar non-profit, een beslissing die mijn carrière een nieuwe richting gaf. Mijn reis bracht me naar diverse organisaties, waaronder een ROC, een verzelfstandigde gemeentelijke dienst en een woningcorporatie. Sinds 2022 heb ik mijn thuis gevonden bij gemeenten, eerst als financieel adviseur in loondienst en later via Kodros in een verscheidenheid aan functies.

De overstap naar detachering was spannend, maar ik wist dat ik behoefte had aan variatie en uitdaging. Voor ik het besluit nam, sprak ik met collega’s die al voor Kodros werkten en kreeg ik een inkijkje in potentiële opdrachten. Het vooruitzicht van afwisseling en groei gaf me het laatste zetje om de stap te zetten.

Werken binnen de non-profit sector, vooral bij gemeenten, heeft mijn werk een diepere betekenis gegeven. Het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken, zoals huisvesting en sociale voorzieningen, heeft me een gevoel van voldoening gegeven dat ik in het commerciële domein niet vond. Het is een wereld vol dynamiek, waarin je constant wordt uitgedaagd en waar elke dag anders is.

Als gedetacheerde professional kom je niet altijd in een gespreid bedje terecht. Je moet zelf je weg kunnen vinden, omdat er niet altijd ruimte is om ingewerkt te worden. Maar het voordeel is dat je als “externe” vaak meer gewicht in de schaal legt dan een medewerker in loondienst. Wat je zegt wordt eerder serieus genomen, vooral als je jouw ervaring kunt inzetten en de organisatie vanaf een zekere afstand kunt bekijken. Juist dat geeft een gevoel van voldoening.

Detachering biedt niet alleen afwisseling, maar ook groeikansen. Het stelt je in staat om in korte tijd verschillende organisaties van binnenuit te leren kennen, wat je een breder perspectief geeft op financiële en control processen. Bovendien ontdek je welke rol het beste bij je past, zonder vast te zitten aan één organisatie of functie. Met als kers op de taart qua afwisseling en groei de politieke dynamiek, soms voorspelbaar, maar vaak ook niet. Net als de specifieke gemeentelijke invulling van de planning & control cyclus en administratieve vastlegging die in iedere gemeente net weer anders is.

Zelf ben ik doorgegroeid van financieel adviseur naar projectleider Finance & Control, waarbij ik steeds meer strategische taken op me neem en collega’s coach bij complexe vraagstukken. Mijn ervaring bij Kodros en binnen gemeenten heeft mijn horizon verbreed en mijn vaardigheden versterkt.

Voor financiële professionals die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en een betekenisvolle carrière, kan ik detachering van harte aanbevelen. Bij Kodros vind je niet alleen een continuïteit aan boeiende opdrachten, maar ook een hecht team dat je ondersteunt en inspireert. Ontdek de wereld van detachering en laat je carrière groeien bij Kodros.

Ben jij na het lezen van dit verhaal enthousiast geworden? Vul dan hier onder je gegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Benieuwd of de detachering iets voor jou is?

Neem contact op met
Jeroen de Wit

Tel: 085 250 03 42

Senior Consultant

Ga aan de slag als financieel adviseur bij Kodros

Solliciteer op deze functie door het sollicitatieformulier in te vullen. Wij doen ons best om binnen 2 werkdagen op je sollicitatie te reageren. 

Heb je nog vragen? 

085 250 03 42

× Hoe kan ik je helpen?