Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Financiële administratie vacature

Een financiële administratie vacature is een functie waarin je verantwoordelijk bent voor het beheren en bijhouden van de financiële gegevens van een organisatie, zoals een gemeente. Het is een cruciale rol binnen elke organisatie, omdat nauwkeurige financiële administratie de basis vormt voor het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen. In dit artikel zullen we meer inzicht geven in financiële administratie vacatures, de taken die hierbij horen en de vaardigheden en eigenschappen die worden verwacht van een financieel administrateur. Lees hieronder meer of neem contact met ons op.

Financiële administratie vacature: Taken

Bij een vacature voor financiële administratie kan je de volgende taken verwachten:

  • Boekhouding bijhouden: Een van de belangrijkste taken van een financiële administrateur is het bijhouden van de boekhouding. Dit omvat onder andere het invoeren en controleren van financiële gegevens zoals inkomsten, uitgaven, debiteuren en crediteuren. Het is essentieel dat alle transacties correct worden geregistreerd en dat eventuele fouten tijdig worden opgespoord en gecorrigeerd.
  • Facturatie en betalingen verwerken: Een ander aspect van de functie is het verwerken van facturatie en betalingen. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat alle uitgaande facturen correct worden opgesteld en verstuurd naar klanten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontvangen en registreren van betalingen, het opvolgen van openstaande facturen en eventueel het treffen van maatregelen bij wanbetaling.
  • Rapportages opstellen: Een andere cruciale taak binnen de financiële administratie is het opstellen van rapportages. Hierbij gaat het om het analyseren van financiële gegevens en het maken van overzichtelijke rapporten en grafieken. Deze rapportages worden vaak gebruikt door het management voor inzicht in de budgettering en prognoses.
  • Overige taken: Naast bovengenoemde taken zijn er nog diverse andere werkzaamheden die kunnen voorkomen in een financiële administratie vacature. Dit kan bijvoorbeeld variëren van het assisteren bij audits tot het verzorgen van salarisadministratie of debiteurenbeheer.

Passen deze taken goed bij jou en heb je interesse om een financiële administratie vacature te vervullen? Bekijk hier onze finance vacatures bij gemeenten. Staat er niets voor je tussen? Wij hebben nog veel vacatures die momenteel niet op de website staan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Financiële administratie vacature: Vaardigheden/eigenschappen

Als je geïnteresseerd bent in een financiële administratie vacature, zijn er bepaalde vaardigheden en eigenschappen die van belang zijn om succesvol te zijn in deze rol. Of het nu gaat om het bijhouden van de boekhouding, het verwerken van betalingen of het maken van financiële rapportages, hier zijn enkele belangrijke aspecten waar werkgevers vaak naar zoeken: 

  • Analytisch denkvermogen: Een goede financieel administratief medewerker heeft sterke analytische vaardigheden. Het vermogen om cijfers te begrijpen, patronen te herkennen en problemen op te lossen is essentieel voor het uitvoeren van taken zoals het controleren van facturen en het identificeren van afwijkingen in de boekhouding. 
  • Nauwkeurigheid en precisie: In de wereld van financiën is nauwkeurigheid cruciaal. Fouten kunnen grote gevolgen hebben voor een gemeentelijke organisatie, dus een goede financieel administratief medewerker moet aandacht hebben voor detail en in staat zijn om nauwkeurig te werken. Het vermogen om gegevens correct in te voeren, documenten zorgvuldig te controleren en betrouwbare financiële rapportages op te stellen is van groot belang. 
  • Kennis van boekhouding en financiën: Om effectief te kunnen werken in een financiële administratie functie, is het belangrijk om een solide basis te hebben in boekhoudkundige principes en financiële processen. Kennis van zaken zoals debet-creditboekingen, financiële rapportages en belastingregels is essentieel. 
  • Goede communicatieve vaardigheden: Een financieel administratief medewerker moet in staat zijn om effectief te communiceren met collega’s, klanten en leveranciers. Dit vereist goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Het vermogen om complexe financiële informatie op een duidelijke en begrijpelijke manier uit te leggen is ook belangrijk. 
  • Teamwerk: In de meeste organisaties maakt de financiële administratie deel uit van een groter team. Samenwerken met anderen, het delen van informatie en het ondersteunen van collega’s zijn daarom essentiële vaardigheden die gewaardeerd worden bij een financieel administratief medewerker. 

Herken jij deze eigenschappen en vaardigheden bij jezelf? Bekijk dan hier onze Finance vacatures bij gemeenten om een passende vacature te vinden of neem direct contact met ons op. 

Afsluitend

Kortom, een financiële administratie vacature biedt een uitdagende en verantwoordelijke rol binnen een organisatie. Als je geïnteresseerd bent in cijfers, analytisch ingesteld bent en graag werkt met financiële gegevens, dan kan dit een passende carrièreoptie voor jou zijn. 

Wil je bekijken wat Kodros voor jou als organisatie of als professional kan betekenen? Neem contact op met Nancy Brussel, Senior consultant bij Kodros, en is bereikbaar op 085-2500342 en per mail nancybrussel@kodros.nl of plan een afspraak in op onze website  

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?