Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Financiële vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de financiële sector? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In dit artikel geven we algemene informatie over financieel vacatures, wat voor taken je kunt verwachten en welke vaardigheden en eigenschappen er worden gevraagd. 

Je kunt ook direct een kijkje nemen bij onze vacatures of neem direct contact met ons op.

Financiële vacatures: Mogelijkheden

De financiële sector biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden. Of je nu geïnteresseerd bent in boekhouding, belastingen, investeringen of risicobeheer, er zijn altijd vacatures beschikbaar die passen bij jouw interesses en vaardigheden. 

Binnen de financiële sector zijn er verschillende functies waarvoor vaak financieel vacatures beschikbaar zijn, zoals: 

 • Financieel analist 
 • Financieel beleidsmedewerker 
 • Financieel adviseur 
 • Treasury specialist 
 • Financieel manager 
 • Financial controller 

Het is belangrijk om te weten dat veel van deze functies specifieke kwalificaties vereisen, zoals een diploma in accounting, finance of een gerelateerd vakgebied. Deze opleidingen kan je bijvoorbeeld volgen  aan de NCOIROC Nederland of NTI.  Ook zijn er opleidingen die specifiek gericht zijn op gemeentelijke financiën. Deze opleidingen kunnen worden gevolgd bij de Bestuursacademy maar ook de Segment. Deze opleidingen maken de kans groter bij het solliciteren op een financiële vacature bij de gemeente.  Het hebben van relevante werkervaring kan ook een belangrijke factor zijn bij het solliciteren naar financiële vacatures. 

Ambieer jij een van deze functies? Kom dan met ons in contact en kijk wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Financiële vacatures: Taken

Financieel vacatures bieden een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden voor professionals op het gebied van financiën. Of je nu een ervaren financieel expert bent of net begint in de branche, er zijn verschillende rollen waarin je jouw vaardigheden en kennis kunt toepassen. 

 • Financiële Planning en Analyse: Een belangrijke taak binnen financiële vacatures is financiële planning en analyse. Als professional in deze rol ben je verantwoordelijk voor het opstellen van budgetten, het monitoren van financiële prestaties en het analyseren van organisatiegegevens om trends en patronen te identificeren. Hierdoor speel je een cruciale rol bij het nemen van strategische beslissingen op basis van financiële gegevens. 
 • Boekhouding en Rapportage: Een andere belangrijke taak is boekhouding en rapportage. Dit maakt dat je in deze functie verantwoordelijk bent voor het bijhouden van de financiële administratie. Door het bijhouden van de financiële administratie zorg je ervoor dat de financiële gegevens nauwkeurig worden vastgelegd en voldoen aan alle wettelijke vereisten. 
 • Cashflow Management: Cashflow management is een cruciale taak binnen financiële vacatures. Als professional in deze rol ben je verantwoordelijk voor het monitoren en beheren van de inkomende en uitgaande cashflow van een organisatie. Je analyseert de liquiditeitspositie, stelt prognoses op en implementeert strategieën. Hierdoor zorg je ervoor dat er voldoende liquide middelen beschikbaar zijn om aan de financiële verplichtingen te voldoen. 
 • Risicobeheer: Bij Risicobeheer identificeer, analyseer en beheers je de risico’s die van invloed kunnen zijn op de financiële prestaties van een organisatie. Je ontwikkelt beleid en procedures om risico’s te minimaliseren en implementeert controlesystemen om naleving van regelgeving te waarborgen. 
 • Financiële Strategie en Advies: Als professional in deze rol werk je nauw samen met het managementteam om financiële strategieën te ontwikkelen en advies te geven over investeringen, kostenbesparingen en groeimogelijkheden. Je analyseert markttrends, concurrentieanalyse en voert financiële modellering uit om strategische besluitvorming te ondersteunen. 

Spreekt het takenpakket je aan?  Bekijk hier onze Finance vacatures bij gemeenten. Staat er niets voor je tussen? Wij hebben nog veel vacatures die momenteel niet op de website staan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Financieel Vacatures: Vaardigheden en Eigenschappen

Financiële functies verschillen heel erg, maar over het algemeen is het belangrijk om over deze eigenschappen of vaardigheden te beschikken: 

 • Analytisch vermogen: Een van de meest gewaardeerde vaardigheden in de financiële sector is analytisch vermogen. Daarom willen werkgevers dat hun werknemers complexe financiële gegevens kunnen begrijpen, analyseren en interpreteren. Het vermogen om statistieken en cijfers te interpreteren en conclusies te trekken is van cruciaal belang in deze branche. 
 • Nauwkeurigheid: In de financiële wereld draait alles om cijfers en precisie. Daarom kan een kleine fout grote gevolgen hebben. Hierdoor is nauwkeurigheid een essentiële eigenschap voor iedereen die in deze sector werkt. Werkgevers zoeken naar kandidaten die aandacht voor detail hebben en zorgvuldig te werk gaan om ervoor te zorgen dat financiële gegevens correct worden verwerkt. 
 • Kennis van financiële wet- en regelgeving: Financiële vacatures vereisen vaak kennis van wet- en regelgeving die van invloed is op de financiële sector. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van wijzigingen in regels en voorschriften. Werkgevers zijn op zoek naar kandidaten die deze kennis hebben en zich kunnen aanpassen aan veranderingen in de branche. 
 • Communicatieve vaardigheden: In de financiële sector is het belangrijk om effectief te kunnen communiceren met collega’s, klanten en andere belanghebbenden. Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden zijn daarom essentieel bij het rapporteren van financiële gegevens, het onderhandelen over deals of het presenteren van analyses aan het management. 
 • Teamspeler: Hoewel financieel werk vaak individueel wordt uitgevoerd, is het vermogen om goed samen te werken met anderen ook belangrijk. Financiële professionals moeten kunnen samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines. Werkgevers zoeken naar teamspelers die kunnen bijdragen aan het grotere geheel en effectief kunnen samenwerken zodat er gemeenschappelijke doelen kunnen worden bereikt. 

Afsluitend

Financiële vacatures bieden diverse mogelijkheden in de financiële sector, zoals financieel beleidsmedewerker, financieel adviseur, treasury specialist, financieel manager en financial controller. Deze functies vereisen specifieke kwalificaties en relevante werkervaring. Taken binnen financiële vacatures omvatten financiële planning en analyse, boekhouding en rapportage, cashflow management, risicobeheer en financiële strategie en advies. Belangrijke vaardigheden zijn analytisch vermogen, nauwkeurigheid, kennis van wet- en regelgeving in de financiële sector, communicatieve vaardigheden en het vermogen om goed samen te werken met anderen. 

Passen de werkzaamheden bij u en herkent u zich in de eigenschappen en vaardigheden? Begin dan vandaag nog aan uw spannende reis naar een succesvolle carrière in de financiële wereld. Bekijk onze actuele financiële vacatures en solliciteer direct online of neem contact met ons op. 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?