Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Financieel specialisten

Een financieel specialist is een professional die gespecialiseerd is in het analyseren, adviseren en beheren van financiële aspecten binnen organisaties. Ze spelen een cruciale rol bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen en kunnen worden ingezet op verschillende gebieden zoals accounting, belastingen, investeringen en risicobeheer. In dit artikel gaan we verder in op de taken, kennis en vaardigheden van financieel specialisten.

Ben je opzoek naar een vacature voor een financieel specialist, klik dan hier. Wil je direct een gesprek in plannen om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen, klik dan hier

Financieel Specialisten: Taken

Financieel specialisten zijn verantwoordelijk voor verschillende taken die bijdragen aan de financiële gezondheid en groei van een organisatie: 

 • Budgettering: Het opstellen en beheren van budgetten voor diverse afdelingen binnen een bedrijf is een belangrijk onderdeel van het takepakket. Hierbij analyseren ze historische gegevens, prognoses en doelstellingen om realistische financiële doelen te stellen. 
 • Boekhouding en rapportage: Het nauwkeurig bijhouden van de financiële administratie is een cruciale taak voor financieel specialisten. Ze registreren inkomsten, uitgaven, belastingbetalingen en andere financiële transacties. Ook stellen ze regelmatig rapportages op om het management inzicht te geven in de huidige financiële stand van zaken. 
 • Financiële analyse: Het uitvoeren van grondige analyses om trends, risico’s en kansen te identificeren is ook een belangrijke taak. Ze gebruiken verschillende methodes zoals ratio-analyse, trendanalyse en benchmarking om de financiële prestaties van een organisatie te evalueren en aanbevelingen te doen voor verbeteringen. 
 • Risicobeheer: Financieel specialisten helpen bij het identificeren en beheren van financiële risico’s waarmee een gemeentelijke organisatie geconfronteerd kan worden. Ze ontwikkelen beleid en procedures om ervoor te zorgen dat het bedrijf voldoet aan wettelijke vereisten en best practices op het gebied van risicobeheer. 

Passen deze taken goed bij jouw? Ben jij opzoek naar een nieuwe baan? Plan dan een afspraak in op onze website, of neem direct contact op met Nancy 085-2500342

.

Financieel Specialisten: Kennis

Voor een succesvolle financiële strategie is het essentieel om te kunnen vertrouwen op de expertise en kennis van financieel specialisten. Deze professionals hebben een diepgaand begrip van de complexe wereld van financiën en kunnen bedrijven helpen bij het nemen van cruciale beslissingen. Maar welke specifieke kennis hebben financieel specialisten nu precies? Hieronder volgt een overzicht: 

 1. Financiële markten: Financieel specialisten hebben uitgebreide kennis van verschillende financiële markten, zoals aandelen, obligaties, valuta en grondstoffen. Ze begrijpen hoe deze markten functioneren en kunnen bedrijven adviseren over investeringen en risicobeheer. 
 2. Boekhouding: Een gedegen kennis van boekhouding is essentieel voor financiële specialisten. Ze zijn experts in het analyseren en interpreteren van financiële gegevens, het opstellen van jaarrekeningen en het beheren van budgetten. 
 3. Fiscale wetgeving: Financieel specialisten zijn goed op de hoogte van de fiscale wetgeving en belastingregels. Ze kunnen gemeentelijke organisaties helpen bij het optimaliseren van hun belastingstrategieën en het voldoen aan wettelijke vereisten. 
 4. Financiële planning: Financieel specialisten helpen organisaties bij het opstellen van een gedetailleerde financiële planning, inclusief prognoses en budgettering. Ze houden rekening met verschillende factoren zoals marktomstandigheden, concurrentie en interne doelstellingen. 

Beschik jij over deze kennis? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen je verder helpen aan een nieuwe baan. 

Financieel Specialisten: Vaardigheden en Eigenschappen

Financieel specialisten hebben een breed scala aan vaardigheden en eigenschappen die hen in staat stellen om effectief te werken in dit veeleisende vakgebied: 

 • Analytisch vermogen: Financieel specialisten moeten in staat zijn om complexe financiële gegevens te analyseren en interpreteren. Ze moeten nauwkeurig kunnen werken met cijfers, trends kunnen identificeren en problemen kunnen oplossen. 
 • Kennis van wet- en regelgeving: Financiële wetten en voorschriften veranderen voortdurend. Een goede financieel specialist blijft op de hoogte van deze ontwikkelingen om ervoor te zorgen dat de gemeentelijke organisatie voldoet aan alle wettelijke vereisten.  
 • Communicatieve vaardigheden: Financieel specialisten moeten kunnen communiceren met verschillende belanghebbenden, zoals collega’s, klanten, leveranciers en externe adviseurs. Het is belangrijk dat ze complexe financiële concepten kunnen uitleggen op een begrijpelijke manier. 
 • Kritisch denken: Financieel specialisten moeten in staat zijn om problemen te analyseren, alternatieve oplossingen te overwegen en weloverwogen beslissingen te nemen. Ze moeten in staat zijn om risico’s en kansen te identificeren en de financiële impact ervan te evalueren. 
 • Oog voor detail: Het is van cruciaal belang dat financieel specialisten nauwkeurig werken en aandacht hebben voor details. Kleine fouten kunnen grote gevolgen hebben voor de financiële gezondheid van een gemeentelijke organisatie. 
 • Opleiding: Om een financieel specialist te worden, is meestal een relevante opleiding in finance, accounting of economie vereist. Daarnaast hebben ze vaak ook professionele certificeringen zoals een Certified Public Accountant (CPA) of Chartered Financial Analyst (CFA). 

Herken jij je in de omschrijving van deze vaardigheden en eigenschappen? Ben jij opzoek naar nieuwe mogelijkheden? Kom met ons in contact en kijk wat wij voor jou kunnen betekenen!

Afsluitend

Financieel specialisten spelen een essentiële rol in het zorgen voor de financiële gezondheid en groei van organisaties. Hun expertise op het gebied van financiën stelt hen in staat om belangrijke beslissingen te nemen en waardevolle inzichten te bieden. Als je op zoek bent naar professioneel advies en ondersteuning op financieel gebied, kan een financieel specialist je helpen om succesvolle resultaten te behalen. 

Spreken de taken je aan en beschik je over de juiste vaardigheden en eigenschappen? Bekijk dan hier of er een vacature financieel specialist bij ons online staat. Het kan zijn dat we de vacature nog niet online hebben geplaatst. Neem in dat geval contact op met Nancy 085-2500342.

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?