Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Financieel interim professional overheid

Een financieel interim professional overheid is een specialist op het gebied van financiën die tijdelijke ondersteuning biedt aan overheidsorganisaties. Benieuwd wat een financieel interim professional overheid nog meer doet? Lees hieronder meer of neem contact met ons op.

Financieel interim professional overheid

Een financieel interim professional overheid is een specialist op het gebied van financiën die tijdelijke ondersteuning biedt aan overheidsorganisaties. Deze professionals hebben uitgebreide kennis en ervaring in de publieke sector en zijn in staat om complexe financiële vraagstukken op te lossen.  Ze kunnen worden ingezet voor diverse functies, zoals financieel adviseur, controller of projectleider. Hun expertise is van cruciaal belang bij het beheer van overheidsfinanciën en het waarborgen van een gezonde financiële positie. Door het inhuren van een professional kunnen overheidsorganisaties profiteren van hun expertise en ervaring zonder langdurige contracten aan te gaan. Deze professionals bieden flexibiliteit en snelheid, waardoor ze kunnen inspringen bij urgente financiële vraagstukken of tijdelijke capaciteitsproblemen.  

Ben jij opzoek naar een interim professional die jouw organisatie kan ondersteunen, of ben jij op zoek is naar een opdracht bij een gemeente? Neem contact op met Jeroen de Wit, Senior consultant bij Kodros en is bereikbaar op 06-41167058 en per mail jeroendewit@kodros.nl of plan een afspraak in op onze website.   

Voordelen van het inhuren van een financieel interim professional overheid

Expertise in specifieke overheidsfinanciën;  

Je hebt uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van overheidsfinanciën. Ze zijn bekend met de complexe regelgeving en procedures die specifiek zijn voor overheidsorganisaties. Hierdoor kunnen ze snel inspelen op de behoeften en uitdagingen binnen de sector, waardoor ze effectieve oplossingen kunnen bieden.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid; 

Het inhuren van een financieel interim professional overheid geeft overheidsinstanties flexibiliteit in hun personeelsbestand. Ze kunnen deze professionals inschakelen tijdens drukke periodes, bij specifieke projecten of om een tijdelijk capaciteitsprobleem op te lossen. 

Kostenbesparing; 

Op lange termijn kan het kosteneffectief zijn voor overheidsinstanties. In plaats van het aannemen van een vaste medewerker, die mogelijk niet altijd volledig benut wordt, kunnen deze professionals ingezet worden op projectbasis of voor specifieke taken. Hierdoor betalen overheidsorganisaties alleen voor de daadwerkelijk geleverde diensten, wat kan resulteren in kostenbesparingen.

Directe inzetbaarheid

Een ander groot voordeel is hun directe inzetbaarheid. Deze professionals hebben vaak al ruime ervaring binnen de publieke sector, waardoor ze snel kunnen inspelen op de specifieke behoeften van de organisatie. Ze hebben geen lange inwerkperiode nodig en kunnen direct aan de slag om waardevolle resultaten te leveren. 

Bij Kodros hebben wij veel ervaring met het plaatsen van financieel interim professionals. Benieuwd naar de ervaringen van de overheidsorganisaties of van de professionals, neem een kijkje op LinkedIn, Instagram, of onze website.

Conclusie

Het inhuren van een financieel interim professional overheid biedt overheidsorganisaties diverse voordelen. Ze hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van overheidsfinanciën en kunnen complexe financiële vraagstukken oplossen. Ze kunnen worden ingezet voor verschillende taken, zoals budgettering, rapportage, interne controle en advies. Daarnaast zorgt inhuren van professionals voor flexibiliteit en aanpasbaarheid in het personeelsbestand, evenals kostenbesparingen op lange termijn. Al met al zijn deze professionals essentieel voor het beheer van overheidsfinanciën en het waarborgen van een gezonde financiële positie. 

Wil je bekijken wat Kodros voor jou als organisatie of als professional kan betekenen? Neem contact op met Jeroen de Wit, Senior consultant bij Kodros en is bereikbaar op 06-41167058 en per mail jeroendewit@kodros.nl of plan een afspraak in op onze website.   

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?