Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Financieel Controller

Heb je enkele jaren ervaring als financial in het bedrijfsleven, of ben je recent afgestudeerd in de richting van finance of bedrijfskunde? Wil je de stap zetten naar de gemeentelijke overheid, maar weet je niet precies hoe? Bij Kodros bieden we de perfecte kans: start als Financial Controller bij ons! We verwelkomen zowel ervaren professionals als pas afgestudeerden die klaar zijn voor een volgende stap in hun carrière binnen de uitdagende omgeving in de publieke sector

Gemeenten hebben geregeld behoefte aan talent, om uitdagende vraagstukken uit te voeren en planvorming en uitvoering tot een goed resultaat te brengen. Door jouw inzet en expertise kan er

een betekenisvolle bijdrage worden geleverd aan gemeentelijke vraagstukken en kun je jouw toekomstige (gemeentelijke) carrière naar een hoger niveau tillen. Je krijgt als Financial controller ruimte om te ontdekken en te doen, hiermee help je dus de gemeente én jezelf verder. Lees wat Kodros voor jou kan betekenen in jouw functie als Financial controller.

Werken als Financial controller bij Kodros
Als Financial controller ben je bij ons in loondienst, krijg je direct een vast contract en ga je zelfstandig aan de slag bij onze opdrachtgevers: de Nederlandse gemeenten. Je werkt bij verschillende gemeenten en breidt daarmee je ervaring en deskundigheid verder uit. Dat biedt jou de zekerheid van een vaste werkgever gecombineerd met de diversiteit en afwisseling van interim opdrachten.

Kodros bied je afwisselende en uitdagende interim opdrachten, binnen deze functie ga je dus niet alleen aan het werk, maar besteed je ook tijd en aandacht aan ontwikkeling en opleiding. Wij faciliteren een opleidingstraject in o.a. onze Kodros Academy gericht op vakinhoud en de ontwikkeling van jouw competenties.

Kodros bestaat uit een hecht team dat werkt met korte lijnen. We kennen elkaar persoonlijk en er is volop ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Jouw persoonlijke groei staat voorop: groeien als expert in een vakgebied of juist een breed scala aan opdrachten doen. Kodros heeft een laagdrempelige, open en informele bedrijfscultuur waar er naast hard werken, ook veel gelachen wordt en teamactiviteiten zoals de vrijdagmiddagborrel, barbecue en bedrijfsbezoek essentieel zijn.

Uiteraard organiseren we voor onze financials ook intervisie bijeenkomsten voor verbinding en kennisdeling. Tijdens de bijeenkomsten delen collega’s kennis en ervaringen met elkaar over thema’s binnen het vakgebied. Zo kun je van elkaar leren en samen met vakgenoten doorgroeien binnen jouw kennisveld.

Wie zoeken wij?
Als Financial controller ben je een proactief, kritisch en nieuwsgierig persoon. Je bent niet bang om jezelf te laten horen en initiatief te nemen. Daarnaast ben je politiek-, bestuurlijk- en organisatie sensitie. Wij kijken niet zo zeer naar je cv of waar je precies voor gestudeerd hebt, wij vinden het belangrijker wie je bent en wat je met de toekomst wil. Vanuit vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgt iedereen de gelegenheid om zelf het werk te organiseren en het beste uit zichzelf en collega’s te halen. Er is daarom ruimte om te leren en vaardigheden en talenten te ontwikkelen. Verder beschik je over de volgende eigenschappen:

– Je hebt tenminste een (bijna) afgeronde hbo/wo-opleiding (Bij voorkeur in de richting bedrijfskunde, bedrijfseconomie, of accountancy);
– Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– Je bent communicatief vaardig en in staat om in teamverband samen te werken;
– Je hebt een proactieve instelling, verantwoordelijkheidsgevoel en beschikt over analytisch vermogen;
– Je bent leergierig;

Wat ga je doen?
Deze functie is erop ingericht om het vak van Financial controller te leren. Je krijgt niet alleen een theoretisch basis en trainingen (bv. wet- en regelgeving, financieel beheer etc.), maar je gaat dit ook meteen in de praktijk toepassen. Op deze manier ga je je actief ontwikkelen. Daarbij zal je het gehele traject worden begeleid en ondersteund door ervaren financials van Kodros.

Enkele voorbeelden van basis werkzaamheden:
– ondersteunende werkzaamheden jaarrekening/begroting/periodieke prognoses, waaronder het verwerken van begrotingswijzigingen en/of het verzamelen van gegevens t.b.v. accountant en het balansdossier;
– onderhouden van het contact met de accountant m.b.t. activa en reserves & voorzieningen;
– een controlerende rol ten aanzien van de financiële administratie, het grootboek en financiële vastleggingen (bijv. verwerken van begrotingswijzigingen);
– budgetbeheer verschillende afdelingen;
– contacten met adviseurs en partners.
Naarmate het traject vordert zullen de taken en verantwoordelijkheden groeien: advisering op beleidsterreinen Sociaal, Ruimtelijk of Bedrijfsvoering.

Waarom kiezen voor Kodros?
Je komt te werken bij een gemeente uit ons netwerk. Er is volop ruimte voor eigen ideeën en initiatief en je hebt veel ontwikkelingsmogelijkheden. Verder bieden wij:
– Bij de start een maximumsalaris van € 6.000,- bruto per maand afhankelijk van kennis/ervaring, o.b.v. 40-urige werkweek. Bedragen exclusief ruim 8% vakantiegeld.
– Doorgroeimogelijkheden: via de Kodros Academy bieden wij een gevarieerd en wisselend aanbod van trainingen;
– Kodros heeft een sterk netwerk opgebouwd in het midden van Nederland. Je hebt dus altijd de mogelijkheid om bij een gemeente in jouw regio te werken. Dat scheelt reistijd en geeft jou de optie om werk en privé in balans te houden.
– Intervisie dagen, borrels, kerstdiner met Kodros-collega’s;
– Een vaste aanstelling op basis van een 24-40 urige werkweek (omvang is bespreekbaar);
– Een laptop, en telefoon;
– Mogelijkheid tot het verkrijgen van een bonus;
– Leaseauto of reiskostenvergoeding (naar eigen keuze);
– Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
– Flexibele werktijden, ruimte om thuis te werken en een ruim vakantieverlof. Ten minste, als je belooft terug te komen;
– Je start als Financial controller, maar je kunt doorgroeien tot een business controller.

Vrijblijvend kennismaken?
Heb je vragen over de functie of wil een keer vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op met Jeroen de Wit via jeroendewit@kodros.nl of 085 250 03 42.  Plan hier een kennismakingsgesprek in.

Interesse in een andere functie bij Kodros, bekijk dan hier al onze interne vacatures. Liever direct in dienst in de publieke sector? Bekijk dan hier al onze actuele vacatures. Lees hier meer over onze betrokkenheid bij de lokale overheid op de pagina ‘Over Kodros’.

Meer weten over de vacature?

Neem contact op met
Anniek Smolders

Senior Consultant

Geïnteresseerd in de vacature? Neem direct contact met ons op.

Solliciteer op deze functie door het sollicitatieformulier in te vullen. Wij doen ons best om binnen 2 werkdagen op je sollicitatie te reageren. 

Heb je nog vragen? 

085 250 03 42

× Hoe kan ik je helpen?