Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Finance consulting

Finance consulting is een vakgebied dat zich richt op het verlenen van advies en ondersteuning aan organisaties, zoals gemeenten, op het gebied van financiën. Het omvat een breed scala aan diensten, variërend van het optimaliseren van de financiële processen tot het adviseren van belanghebbende. 

Een finance consultant is een professional die gespecialiseerd is in financieel management en analyse. Zij helpen organisaties bij het identificeren en oplossen van financiële vraagstukken, het verbeteren van de cashflow, het beheren van risico’s en het maken van strategische beslissingen. 

Lijkt het werken als finance consultant iets voor jou of ben is jouw organisatie op zoek naar een finance consultant? Bekijk dan hier onze vacatures of neem direct contact met ons op.

Finance consulting: Taken

Finance consulting bestaat uit verschillende taken:

  • Analyseren van financiële gegevens: Een belangrijke taak van finance consultants is het analyseren van financiële gegevens. Ze verzamelen en bestuderen de boekhoudkundige informatie van een organisatie, zoals een gemeente, om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid ervan. Dit omvat het evalueren van balansoverzichten en kasstroomoverzichten. Door deze analyse kunnen consultants trends identificeren, risico’s inschatten en aanbevelingen doen om de financiële prestaties te verbeteren. 
  • Strategisch advies geven: Een ander belangrijk aspect van finance consulting is het verstrekken van strategisch advies aan organisaties. Consultants werken nauw samen met financieel managers om zakelijke doelstellingen te begrijpen en te vertalen naar financiële doelstellingen. Ze kunnen helpen bij het ontwikkelen van financiële modellen, prognoses en budgetten om de groei te stimuleren en risico’s te beheersen. Door middel van strategisch advies kunnen finance consultants organisaties helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen die de financiële stabiliteit en groei bevorderen. 
  • Risicobeheer: Finance consultants spelen ook een cruciale rol in het identificeren en beheren van risico’s voor organisaties. Zo analyseren ze potentiële risico’s, zoals regelgevingskwesties. Op basis van deze analyse stellen ze risicobeheersplannen op en adviseren ze over passende maatregelen om de impact van deze risico’s te minimaliseren. Door middel van effectief risicobeheer kunnen finance consultants organisaties helpen hun financiën te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. 
  • Optimalisatie van bedrijfsprocessen: Tot slot dragen finance consultants bij aan de optimalisatie van organisatieprocessen. Ze evalueren de huidige financiële processen binnen een organisatie en identificeren mogelijkheden voor verbetering. Dit kan onder meer betrekking hebben op het stroomlijnen van boekhoudkundige procedures, het implementeren van efficiëntere technologieën of het automatiseren van rapportageprocessen. Door middel van deze optimalisaties kunnen finance consultants organisaties, zoals gemeente, helpen kosten te besparen, tijd te besparen en de algehele efficiëntie te verbeteren. 

Passen deze taken bij jou en wil je meer informatie over mogelijke vacatures? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Finance consulting: Gebruik

Finance consulting kan worden ingeschakeld door zowel grote als kleine gemeentelijke organisaties, in verschillende sectoren zoals de non-profit. Het doel is altijd hetzelfde: het verbeteren van de financiële gezondheid van een organisatie. 

Wil jij gebruik maken van onze finance consulting diensten? Neem direct contact met ons op of bel Nancy 085 250 03 42

.

Afsluitend

Finance consulting is een essentiële dienstverlening voor gemeente die op zoek zijn naar professioneel advies en ondersteuning op financieel gebied. Of het nu gaat om het optimaliseren van processen, het nemen van strategische beslissingen of het beheren van risico’s, finance consultants spelen een cruciale rol bij het bereiken van financiële succes

Ben je geïnteresseerd, bekijk dan hier onze vacatures. Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42

.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?