Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Finance consultant

Een finance consultant is een professional die gespecialiseerd is in financieel advies en strategisch management. Deze functie vereist een grondige kennis van financiële processen, marktanalyse en risicobeheer. Als financial consultant help je organisaties, zoals gemeenten, bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen en het optimaliseren van hun financiële prestaties. 

Als financial consultant werk je vaak samen met verschillende afdelingen binnen een organisatie, zoals accounting, sales en operations. Je analyseert financiële gegevens, identificeert trends en problemen, en geeft aanbevelingen om de winstgevendheid te verhogen en kosten te verlagen. Je speelt een cruciale rol bij het ontwikkelen en implementeren van financiële strategieën om bedrijfsdoelstellingen te behalen. 

Lijkt het werken als finance consultant iets voor jou? Bekijk dan hier onze vacatures of neem direct contact met ons op.

Finance consultant: Taken

Een financial consultant is verantwoordelijk voor verschillende taken die bijdragen aan het financiële succes van een organisatie. Enkele van de belangrijkste taken zijn: 

  • Financiële analyse: Als financial consultant voer je gedetailleerde analyses uit om de financiële gezondheid van een bedrijf te beoordelen. Je analyseert financiële gegevens, identificeert trends en kansen, en presenteert deze bevindingen aan het managementteam. 
  • Risicobeheer: Een financial consultant helpt bij het identificeren en beheren van financiële risico’s binnen een organisatie. Je ontwikkelt strategieën om risico’s te minimaliseren en adviseert over mogelijke maatregelen om de bedrijfsvoering te beschermen. 
  • Budgettering en forecasting: Het opstellen van budgetten en forecasts is essentieel voor het plannen en controleren van de financiële prestaties van een organisatie. Als financial consultant ben je verantwoordelijk voor het opstellen en analyseren van deze financiële prognoses. 
  • Adviseren en ondersteunen: Je fungeert als adviseur voor het managementteam en andere belanghebbenden binnen een organisatie. Je biedt inzichten, advies en ondersteuning bij financiële besluitvorming, investeringen en strategische planning. 
  • Verbeteringsinitiatieven: Een financial consultant identificeert mogelijkheden tot verbetering van de financiële processen en systemen binnen een organisatie. Je implementeert efficiëntere methoden en werkt samen met verschillende teams om de financiële prestaties te optimaliseren. 

Passen deze taken bij jou en wil je meer informatie over mogelijke vacatures? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Finance consultant: Vereisten

Een financial consultant is een uitdagende functie die specifieke vaardigheden en kennis vereist. Als je geïnteresseerd bent in deze rol, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de vereisten die werkgevers doorgaans stellen. Hieronder vind je een uitgebreide lijst van de belangrijkste vereisten voor een financial consultant. 

  1. Financiële achtergrond: Een solide achtergrond in financiën is essentieel voor een financial consultant. Werkgevers zoeken vaak naar kandidaten met een diploma in bedrijfseconomie, accounting of een gerelateerd vakgebied. Deze opleidingen bieden een sterke basis op het gebied van financiële analyse en rapportage. 
  2. Analytische vaardigheden: Als financial consultant moet je beschikken over sterke analytische vaardigheden. Je zult complexe financiële gegevens moeten kunnen analyseren en interpreteren om organisatiestrategieën en -beslissingen te ondersteunen. Het vermogen om snel verbanden te leggen tussen verschillende financiële aspecten en trends is cruciaal. 
  3. Probleemoplossend vermogen: Een financial consultant moet in staat zijn om problemen op te lossen die zich kunnen voordoen bij financiële processen of systemen. Dit vereist creatief denken, het vermogen om verschillende alternatieven te overwegen en besluitvaardigheid. Een goed oog voor detail en een gestructureerde aanpak zijn ook belangrijk om complexe financiële vraagstukken effectief op te lossen. 
  4. Uitstekende communicatieve vaardigheden: Communicatie is een cruciale vaardigheid voor een financial consultant. Je moet in staat zijn om complexe financiële concepten op een duidelijke en begrijpelijke manier uit te leggen aan niet-financiële stakeholders. Daarnaast moet je ook in staat zijn om effectief te communiceren met collega’s en klanten, zowel mondeling als schriftelijk. 
  5. Kennis van wet- en regelgeving: Een financial consultant moet op de hoogte zijn van de geldende wet- en regelgeving op het gebied van financiën. Dit omvat onder andere kennis over belastingwetten, boekhoudregels en compliance-normen. Het vermogen om deze regels toe te passen in de praktijk is essentieel om nauwkeurige analyses te kunnen maken. 

Beschik jij over deze eigenschappen en vaardigheden? Bekijk onze vacatures, of neem direct contact met ons op.

Afsluitend

Een finance consultant is een professional die gespecialiseerd is in financieel advies en strategisch management. Deze functie vereist een grondige kennis van financiële processen, marktanalyse en risicobeheer. Een finance consultant helpt bedrijven bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen en het optimaliseren van hun financiële prestaties. 

De belangrijkste taken van een finance consultant zijn onder andere financiële analyse, risicobeheer, budgettering en forecasting, adviseren en ondersteunen, en het identificeren van verbeteringsinitiatieven binnen de organisatie. 

Om te voldoen aan de eisen van een finance consultant vacature, moet je beschikken over een solide achtergrond in financiën, sterke analytische vaardigheden, probleemoplossend vermogen, uitstekende communicatieve vaardigheden en ervaring met financiële software. Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van financiën en ervaring in projectmanagement of consultancy zijn ook vaak vereist. 

Al met al biedt de functie van finance consultant uitdagende mogelijkheden om bedrijven te helpen bij het behalen van hun financiële doelstellingen door middel van strategisch advies en effectief beheer. 

Ben je geïnteresseerd, bekijk dan hier onze vacatures. Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?