Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Detachering overheid

Detachering bij de overheid is een veelvoorkomende praktijk waarbij werknemers tijdelijk worden ingehuurd om te werken aan specifieke projecten of taken binnen overheidsorganisaties. Dit kan variëren van administratieve ondersteuning tot hooggespecialiseerde functies zoals IT-consultants of beleidsadviseurs. Een belangrijk aspect van detachering bij de overheid is dat werknemers formeel in dienst blijven bij het detacheringsbureau, maar hun werkzaamheden verrichten binnen de overheidsorganisatie. Dit betekent dat zij kunnen profiteren van de voordelen en zekerheden die de overheid als werkgever biedt, zoals goede arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden. 

Ben je opzoek naar een bureau waarbij jij aan de slag kan als adviseur in de detachering? Neem dan direct contact met ons op of bel Nancy 085-2500342.

Detachering overheid: Voordelen

Detachering bij de overheid biedt diverse voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. In dit artikel zullen we enkele van deze voordelen nader toelichten. 

  • Flexibiliteit: Eén van de belangrijkste voordelen van detachering bij de overheid is de flexibiliteit die het biedt. Als werknemer heb je de mogelijkheid om op verschillende projecten en afdelingen te werken, wat je carrière een boost kan geven en je vaardigheden verder kan ontwikkelen. Daarnaast kun je ervaring opdoen binnen verschillende overheidsorganisaties, wat je cv verrijkt. 
  • Baan zekerheid: Detachering bij de overheid biedt vaak meer baan zekerheid dan werken op basis van tijdelijke contracten. Je wordt namelijk gedetacheerd via Kodros, dit zorgt ervoor dat je altijd werk hebt, zelfs wanneer een project eindigt of er geen beschikbare posities zijn binnen een specifieke organisatie. Dit geeft een gevoel van stabiliteit en zekerheid in je loopbaan. 
  • Opleidingsmogelijkheden: Bij detachering bij de overheid worden vaak opleidingsmogelijkheden aangeboden. Door trainingen en cursussen te volgen kun je jezelf blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aanleren. Dit draagt niet alleen bij aan je persoonlijke groei, maar ook aan je waarde als werknemer. Daarnaast kun je profiteren van de kennis en expertise van ervaren collega’s binnen de overheidsorganisatie. 
  • Compensatie en secundaire arbeidsvoorwaarden: Detachering bij de overheid gaat vaak gepaard met aantrekkelijke compensatie en secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een marktconform salaris kun je ook rekenen op extra voordelen zoals vakantiegeld, pensioenregelingen en vergoedingen voor reiskosten. Deze extra’s dragen bij aan een goede balans tussen werk en privé. 

Wil je meer informatie over wat Kodros voor jou kan betekenen op het gebied van detachering? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Detachering overheid: Hoe werkt het?

Het proces van detachering bij de overheid begint meestal met het zoeken naar geschikte kandidaten door Kodros. Zodra er een match is gevonden, wordt er een detacheringsovereenkomst opgesteld tussen Kodros, de gedetacheerde medewerker en de overheid. Hierin worden onder andere afspraken gemaakt over de duur van de detachering, het salaris en eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Na het sluiten van de detacheringsovereenkomst kan de gedetacheerde medewerker aan de slag bij de overheid. Hij of zij zal dan functioneren als volwaardig lid van het team waarin hij of zij is gedetacheerd, met dezelfde rechten en plichten als andere medewerkers. 

Gedurende de detachering blijft Kodros verantwoordelijk voor het beheer van de gedetacheerde medewerker. Dit betekent dat zij zorgen voor het salaris, opleidingen en eventuele begeleiding die nodig is. 

Benieuwd hoe Kodros jou kan helpen om een goede plek te vinden om aan de slag te gaan? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085-2500342

.

Afsluitend

Detachering bij de overheid biedt diverse voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Het biedt flexibiliteit door de mogelijkheid om op verschillende projecten en afdelingen te werken, wat de carrière een boost kan geven en vaardigheden verder kan ontwikkelen. Daarnaast biedt detachering meer baanzekerheid dan werken op basis van tijdelijke contracten, doordat Kodros ervoor zorgt dat werknemers altijd werk hebben. Opleidingsmogelijkheden dragen bij aan persoonlijke groei en waarde als werknemer, terwijl aantrekkelijke compensatie en secundaire arbeidsvoorwaarden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Het proces van detachering begint met het zoeken naar geschikte kandidaten, waarna een detacheringsovereenkomst wordt opgesteld tussen Kodros, de gedetacheerde medewerker en de overheid. Gedurende de detachering blijft Kodros verantwoordelijk voor het beheer van de gedetacheerde medewerker. 

Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we kunnen bespreken hoe een detacheringsconstructie voor jou vorm kan krijgen.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?