Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Interim Projectleider Implementatie Financieel Systeem

Naam opdracht: Projectleider Implementatie Financieel Systeem
Organisatie: Gemeente Gooise Meren
Website organisatie: https://gooisemeren.nl/
Startdatum: 1 april 2023
Einddatum: 1 december 2023 
Aantal uur per week: 24-28 uur

Wat ga je doen? 
– Aansturen van de projectorganisatie;
– Uitvoeren van de implementatie op basis van de in de aanbesteding gemaakte afspraken;
– Het voorzitten van de stuurgroep;
– Informeren en adviseren van de ambtelijk opdrachtgever;
– Het bewaken en sturen op projectplanning en projectresultaten;
– Informeren en betrekken van alle stakeholders binnen de organisatie;
–  Afleggen van rechtstreekse verantwoording aan de manager Financiën & Belastingen en nauw samenwerken met Unit4, functioneel applicatiebeheer, de medewerkers in de financiële keten en de andere relevante werkprocessen;
– Opstellen van projectdocumenten met specificaties ten aanzien van tijd, bemensing, risico’s, budget en kwaliteit.

Wat neem je mee?
Je hebt  
– een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau; 
– ervaring met het implementeren van financiële systemen binnen overheidsorganisaties op basis van de aanbestedingsdocumentatie;
– ervaring met werken in projecten en sturing geven aan projecten;
– werkervaring met verandermanagement, financiële processen binnen de overheid en van hieraan gerelateerd processen en bij een gemeente met meer dan 50.000 inwoners;
– aantoonbare kennis van en ervaring met de inhoud van de financiële keten, processen, financieel beleid en de planning & control cyclus.
Je bent
– proactief; 
– een goede sparringpartner, maar ook zelfstandig; 
– een stevige regisseur, adviseur en verbinder; 
– communicatief vaardig;
– iemand met een gezonde dosis humor.

Waar ga je werken?
De gemeente Gooise Meren heeft na een Europese aanbesteding Unit 4 ERPx gecontracteerd voor een nieuw financieel systeem en is begonnen met de implementatie van het traject dat per 1 januari 2024 het oude Decade vervangt. In het 1e kwartaal 2023 is het raamwerk voor de implementatie neergezet door de gemeente in samenwerking met de implementatiespecialisten van Unit4. Er is een plan van aanpak en een implementatie opgesteld. Er zijn 8 inhoudelijke proceswerkgroepen (financiën, verkoop, begroten, activa, inkoop, projecten, koppelingen en rapportages). In alle werkgroepen zitten functionele medewerkers van Unit4 en vakinhoudelijke collega’s van de afdelingen die het meest met het financieel pakket te maken krijgen.
Je bent gepositioneerd binnen het team financieel Beleid van de afdeling Financiën & Belastingen (F&B). Je rapporteert direct aan de manager F&B (ambtelijk opdrachtgever). Je leidt de stuurgroep met hierin naast de projectleider van Unit4 , de manager F&B en de Informatiemanager.

We vragen jou als projectleider om het complexe en uitdagende traject op een ondernemende en resultaatgerichte manier te laten slagen. Eind  2023 verwachten wij een succesvolle implementatie van ons nieuwe financieel systeem. Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. Als projectleider creëer je draagvlak binnen de organisaties, werk je projectmatig, heb  oog voor processen en je hebt veel ervaring met de implementatie van (financiële) systemen. Je durft door de “barrières van de ambtelijke organisatie te breken om het gewenste resultaat te bereiken en stelt je op als een verbinder tussen de diverse belanghebbenden.

Over de gemeente Gooise Meren
Sinds 1 januari 2016 is de gemeente ontstaan uit een fusie van Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Het gebied barst van de historie en cultuur en staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en waterrijke omgeving aan het Naardermeer en IJmeer. De gemeente heeft ongeveer 57.000 inwoners en 380 medewerkers. Al deze mensen zijn verschillend. In interesses, overtuigingen, afkomst, leeftijd en passies. We vinden het belangrijk om dit terug te zien in onze organisatie; diversiteit zorgt voor rijkere inzichten en betere resultaten. 

Locatie 
Brinklaan 35
1404 EP Bussum

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Inge Haerkens

Consultant

Solliciteer op de functie

Interim Projectleider Implementatie Financieel Systeem

Solliciteer op deze functie door het sollicitatieformulier in te vullen. Wij doen ons best om binnen 24 uur op je sollicitatie te reageren. 

Heb je nog vragen? 

085 250 03 42