Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Interim Projectcontroller ontvlechting

Naam opdracht: Projectcontroller
Organisatie: Gemeente Noardeast-Fryslân
Website organisatie: https://www.noardeast-fryslan.nl/
Startdatum: 15 april 2023
Einddatum: 1 april 2024
Aantal uur per week: 24 uur

Wat ga je doen? 
– Verzorgen van de financiële ontvlechting van de samenwerking uitgaande van de gemaakte afspraken tussen de colleges naar aanleiding van het opheffingsplan;
– Berekenen van de te verdelen kosten;
– Maken van budgetoverzichten voor de opheffing;
– Monitoren van afspraken uit opheffingsplan;
– Bijhouden van de op te zeggen contracten en bij dilemma’s deze voorleggen aan colleges;
– Geven van advies aan programmaleider en projectleider.

Wat neem je mee?
Je hebt
– een opleiding op hbo/wo niveau;
– aantoonbare werkervaring als projectcontroller bij een gemeentelijke organisatie;
– een positieve houding ten aanzien van de Friese taal;
– vakkennis op het gebied van gemeentefinanciën.
Je bent
– omgevingsbewust;
– resultaatgericht;
– analytisch;
– overtuigend.

Waar ga je werken?
De taken van de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel worden in samenwerking uitgevoerd in een centrumregeling. Noardeast-Fryslân is daarbij de centrumgemeente. De colleges van de gemeenten hebben het besluit genomen de centrumregeling op te heffen per 1 januari 2024 en de samenwerking te ontvlechten. Na 1 januari 2024 gaan de beide gemeenten afzonderlijk van elkaar verder.

Voor de opheffing van de centrumregeling en de ontvlechting van de bedrijfsvoering (personeel, tractie en ICT) van de beide gemeenten is aan Deloitte de opdracht gegeven een opheffingsplan op te stellen. Het opheffingsplan bevat afspraken tussen de beide gemeenten voor het ontvlechtingsproces, waaronder het plaatsen van het personeel en de te hanteren spelregels voor de ontvlechting. Het opheffingsplan is inmiddels een definitief plan.

Je komt terecht binnen het team Ytern Advys en Stipe (Intern Advies en Steun). Binnen de programmaorganisatie is ook een programmaleider (centrale aansturing), een projectleider ICT en een projectleider P&O actief. De projectcontroller wordt aangestuurd door de programmaleider. De opbouw van een nieuwe organisatie voor Dantumadiel en het komen tot een aangepaste organisatie van Noardeast-Fryslân behoren niet tot de scope. Daar zijn separate opdrachten voor in uitvoering die wel samenhang vertonen met de ontvlechting.

Over de gemeente Noardeast-Fryslân
De gemeente Noardeast-Fryslan heeft ruim 45.000 inwoners en telt 52 woonplaatsen, 15 wijken en 97 buurten. De gemeente is in 2019 bij een gemeentelijke herindeling ontstaan vanuit de gemeenten Dongeradeel, Kollumerland en Nieuwkruisland en Ferwerderadiel. Hierbij zijn deze gemeenten volledig naar de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân overgegaan.

Aanvullende informatie
n.v.t.

Locatie 
Locatie Dokkum*
Koningstraat 13
9101 LP Dokkum

* Locatie is tijdelijk gesloten vanwege een verbouwing, dus het kan zijn dat de eerste weken vervuld worden op een van de andere locaties: Damwâld en Kollum.

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Inge Haerkens

Consultant

Solliciteer op de functie

Interim Projectcontroller ontvlechting

Solliciteer op deze functie door het sollicitatieformulier in te vullen. Wij doen ons best om binnen 24 uur op je sollicitatie te reageren. 

Heb je nog vragen? 

085 250 03 42