Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Interim Financieel Adviseur

Naam opdracht: Financieel Adviseur
Organisatie: Urk
Website organisatie: https://www.urk.nl/
Startdatum: 20 februari 2023
Einddatum: 30 september
Aantal uur per week: 28-36 uur

Wat ga je doen? 
Je gaat
– Adviseren van het ruimtelijk domein Advies & Beleid, waarvan het grondbeleid en de grondexploitaties een belangrijk onderdeel zijn;
– Fungeren als eerste aanspreekpunt voor de afdeling bij financiële vraagstukken;
– Ontwikkelen en monitoren van het financieel beleid en de beheersing van de financiële processen;
– Budgetten bewaken en beoordelen en overleggen met budgethouders;
– Input leveren voor de Planning & Control cyclus en coördineren van één van de tussentijdse bestuurlijke rapportages;
– Ontwikkelingen op het gebied van financiën volgen & signaleren en maakt van knelpunten een kans om het financieel beleid te verbeteren;
– Het financieel beleid en de beheersing van de financiële processen ontwikkelen & monitoren.

Wat neem je mee?
Je hebt  
– hbo werk- en denkniveau op gebied van financiën;
– aantoonbare werkervaring met BBV Gemeentefinanciën;
– relevante werkervaring;
– ervaring met grondbeleid en grondexploitaties.
Je bent
– analytisch;
– een sparringpartner; 
– structureel en bent resultaatgericht;
– communicatief sterk, duidelijk en overtuigend;
– een teamspeler.

Waar ga je werken?
Met ruim 200 collega’s werken ze samen in een prettige werkomgeving, waar waarden als verbinden, verantwoordelijkheid en vertrouwen belangrijk zijn. De verschillende teams zijn verdeeld over 3 domeinen: Ruimtelijk domein, Sociaal domein en Bedrijfsvoering. De organisatie is groot genoeg voor ambities en uitdagingen en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid.
Het team Planning & Control bestaat uit 7 collega’s; een coördinator, financieel adviseurs en een financieel medewerker/applicatiebeheerder. Ze werken nauw samen met de financiële administratie.
Het team is onderdeel van het domein bedrijfsvoering. Eén van de adviseursfuncties is momenteel vacant. Voor de voortgang van het werk zijn we op zoek naar een tijdelijke collega voor de duur van minimaal een half jaar, met optie tot verlenging.

Over de Gemeente Urk
Gemeente Urk groeit hard, heeft veel ambities en is volop in ontwikkeling. Met ongeveer 200 collega’s werken ze samen in een informele en pragmatische werkomgeving, waar waarden als verbinden, verantwoording en vertrouwen belangrijk zijn. Ze hebben van oudsher een sterke familiecultuur en hands-on mentaliteit. De groei vraagt verdere professionalisering van bestuur en medewerkers en meer aandacht voor strategie, planning en netwerken. Gemeente Urk met 21.500 inwoners groeit hard, heeft veel ambities en is volop in ontwikkeling. De focus van de gemeente Urk ligt op groei waarin wonen, werken en recreëren centraal staan.  Dit vraagt een multidisciplinaire aanpak waarbij je werkt met interne en externe professionals. Het cultuurhistorisch centrum, winkels, scholen, de haven, bos en IJsselmeer zijn allemaal op loopafstand. De omgeving is prachtig.

Locatie 
Singel 9
8321 GT Urk

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Inge Haerkens

Consultant

Solliciteer op de functie

Interim Financieel Adviseur

Solliciteer op deze functie door het sollicitatieformulier in te vullen. Wij doen ons best om binnen 24 uur op je sollicitatie te reageren. 

Heb je nog vragen? 

085 250 03 42