Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Financieel Adviseur

Wat neem je mee?
Je hebt 

– een HBO werk- en/of denkniveau;
– relevante werkervaring in een strategische en financiële adviesfunctie;
– actuele kennis van overheidsfinanciën en bedrijfsvoering is een pré;
– een hands-on mentaliteit.

Je bent 
– zelfstandig, maar ook een teamspeler;
– een stevige gesprekspartner voor het management, directie en bestuur bij vraagstukken;
– bestuurlijk sensitief en je kunt makkelijk schakelen tussen meerdere beleidsterreinen;
– innovatief en analytisch sterk.

Wat ga je doen? 
– Je adviseert de budgethouders proactief over financieel-economische onderwerpen en ontwikkelingen op de beleidsterreinen waarvoor je adviseur bent, voornamelijk het Sociaal Domein. Je bent een professionele sparringpartner en weet wat er speelt binnen je aandachtsgebieden.  Bij de adviezen die je geeft houd je rekening met de politiek-bestuurlijke vraagstukken, de financiële beleidskaders en de haalbaarheid van beleidsontwikkelingen, de financiële risico’s en de impact ervan op de gemeente.
– Je ondersteunt en adviseert budgethouders bij de uitvoering van de planning- en control cyclus. Je informeert hen in dat kader ook over de planning, kaders, richtlijnen en voorwaarden voor het aanleveren van bijdragen in het kader van de planning- en control cyclus.
– Je zorgt voor samenhang binnen en tussen de budgetten van de diverse budgethouders en je maakt de vertaalslag van de financiële informatie naar de budgethouders.
– Je signaleert trends en risico’s waarvoor passende financiële beleidskaders en/of financiële informatievoorziening nodig zijn Samen met het team Advies en Beleid adviseer je over de kwaliteit van financiële besluitvorming en de begrotingsuitvoering.
– Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van het team financieel adviseurs. Dit betekent dat je meedenkt over de rol van de financieel adviseur binnen de gemeente.

Wat bieden we je? 
– Afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal 10 (max €68.560,- bruto per jaar op basis van 36 uur incl. IKB) met uitloop naar schaal 11 (max €77.823,- bruto per jaar op basis van 36 uur incl. IKB). Een Individueel Keuzebudget (IKB) 17,85% van je brutosalaris kun je vrij besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
– Een 36-urige werkweek;
– Een tijdelijke aanstelling voor 12 maanden met een perspectief op een vast dienstverband;
– Mogelijkheden om je te ontwikkelen middels trainingen en cursussen met de Helmond Academie;
– Een flexibele werkgever, waar er ruimte is voor thuiswerken en flexibele kantoortijden.

Werken bij gemeente Helmond 
Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben ze voor hun stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Ze werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Met ruim 700 collega’s brengt de gemeente met vernieuwende en innovatieve ideeën de stad elke dag een beetje vooruit.  Helmond is een moderne organisatie waar plek is voor ideeën en ambities en waar je een maatschappelijke impact kan maken. Er is ruimte voor groei en ontwikkeling.

Locatie   
Gemeente Helmond
Binnen Parallelweg 44
5701 PH Helmond

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Nancy Brussel

Senior Consultant

Solliciteer op de functie

Financieel Adviseur

Solliciteer op deze functie door het sollicitatieformulier in te vullen. Wij doen ons best om binnen 2 werkdagen op je sollicitatie te reageren. 

Heb je nog vragen? 

085 250 03 42